دفاع یک مقام سابق آمریکایی از روشهای شکنجه سیا
به گزارش خبرگزاری فارس، «جوز رودریگز»، رئیس سابق خدمات ملی مخفی سازمان سیا در گزارشی در روزنامه «واشنگتنپست»، به نقد گزارش سنا علیه اقدام سیا در استفاده از شکنجه در بازجوییها پرداخت و نوشت: مردم شاید فکر کنند اشتباه است که من گزارشی را که ندیدهام، محکوم کنم اما از آنجائیکه این گزارش برنامهای را محکوم کرده که من اجرا کردهام، فکر میکنم حق این کار را دارم.
وی ادامه داد: پنجشنبه، کمیته اطلاعاتی سنا رای داد تا صدها صفحه از گزارش خود درباره روشهای بازجویی آمریکا از تروریستها را علنی و منتشر کند. برخی سناتورها با اعلام اینکه این یافتهها تا چه اندازه ناراحتکننده بوده است، گفتند برنامه سیا غیرسازنده بوده و به بدی مدیریت شده است. اما من مسئول اجرایی کردن این برنامه بودم و میدانم این برنامه اطلاعات مهمی را به دست آورده که به تلفات برای القاعده و نجات جان آمریکاییها منجر شده است.
رودریگز ادامه داد: اعضا کمیته اطلاعاتی سنا سال 2009 به این نتیجه رسیدند و از آن زمان تاکنون به دنبال مدارکی برای حمایت از این نتیجهگیری هستند. آنها هرگز با من یا سایر مقامات ارشد سیا که در این برنامه نقش داشتهایم، گفتوگو نکردند یا اجازه ندادند ما این گزارش را مشاهده کنیم. بدون بازبینی این گزارش، نمی توانیم با بیان جزئیات با آن مخالفت کنم اما مسائلی هست که افکار عمومی باید مد نظر داشته باشند.
وی در نقد خود نوشت: برنامه بازداشت و بازجویی در خلاء ایجاد نشد. این برنامه چند ماه بعد از حادثه 11 سپتامبر به وجود آمد، یعنی تقریبا زمانی که 3 هزار مرد، زن و کودک کشته شدند. زمانی که ما ابوزبید از سران گروه تروریستی القاعده را در سال 2002 دستگیر کردیم، میدانستیم او میتواند به ما کمک کند تا سایر تروریستها را ردیابی کنیم. میدانستیم او میتواند اطلاعاتی را در اختیار ما قرار دهد تا بتوانیم مانع حمله بعدی شویم. کسانی که میگویند ما باید با نرمی بیشتری از او بازجویی میکردیم هرگز مسئولیت حفاظت از جان افراد بیگناه را احساس نکردهاند.
رئیس سابق خدمات ملی مخفی ادامه داد: دومین نکته، موثر بودن برنامه است. نمیدانم کمیته اطلاعاتی سنا فکر میکند چه چیزی در پروندهها یافته است اما آنچه در زمان واقعی دیدم برنامهای بود که اطلاعات حساسی درباره عملیات و رهبری القاعده در اختیار ما قرار داد. برنامه بازجویی بینقص نبوده است اما ما اشتباهات خود را شناسایی و اصلاح کردیم و اشتباهات خود را به وزارت دادگستری نیز گزارش دادیم.
فارس
نظرات