تدوین دایرة‌المعارف جامع دفاع مقدس


3477 بازدید

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از آماده شدن سه جلد از دایرة‌المعارف 14 جلدی دفاع مقدس خبر داد.

بهمن کارگر در نشست خبری که در مرکز فرهنگی آموزشی تربیتی عمار ناجا برگزار شد گفت: یکی از عوامل موثر ماندگاری حماسه دفاع مقدس، اصحاب رسانه هستند که مایه انتقال پیام جبهه‌های حق علیه باطل به نسل‌های آینده شدند.

وی افزود: حلقه وصل‌کننده مسئولان و مردم خبرنگاران هستند و انتقال پیام مردم به تعیین‌کنندگان مسائل اصلی کشور بر عهده این قشر تلاش‌گر است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به وظایف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اظهار کرد: این بنیاد وظیفه هدایت، نظارت، هماهنگی و پشتیبانی از همه فعالیت‌های حوزه دفاع مقدس را بر عهده دارد.

وی افزود: 10 نفر از اعضای هیأت امنای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از اعضای دولت هستند.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ادامه داد: همه کتاب‌ها، فیلم‌ها و محصولاتی که در موضوع دفاع مقدس ساخته می‌شوند نخست باید به تایید این بنیاد برسند.

کارگر از تدوین دایرة‌المعارف دفاع مقدس خبر داد و گفت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس دارای فعالیت‌هایی در زمینه دانش و پژوهش است که یکی از آن‌ها برنامه تدوین و تولید دایرة‌المعارف جامع دفاع مقدس در 14 جلد است و تا کنون سه جلد آن آماده شده است.

وی اضافه کرد: بنیادهای حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در همه استان‌ها وظیفه دارند که تاریخ جنگ خود را جمع‌آوری و تدوین کنند. وی با اشاره به تدریس دو واحد درسی مربوط به دفاع مقدس در دانشگاه‌ها، متذکر شد: دو واحد درس مربوط به جنگ تحمیلی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود و سالانه 300 هزار دانشجو این واحدها را می‌گذرانند.

کارگر با اشاره به ساخت مراکز فرهنگی دفاع مقدس ابراز کرد: ساخت مراکز فرهنگی دفاع مقدس در همه استان‌ها در دستور کار است و افزون بر آن، یادمان‌های دریایی نیز در خلیج فارس ساخته خواهند شد.

وی از تلاش برای افزایش حضور مردم در برنامه راهیان نور خبر داد و گفت: امسال شاهد افزایش 20 درصدی حضور مردم در مناطق جنگی بودیم و در پی آن هستیم که با افزایش امکانات آن مناطق، آمار مسافران را دو برابر کنیم.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با تأکید بر لزوم ساخت یادمان برای شهدای گمنام؛ تبیین کرد: 8 هزار شهید گمنام در یک هزار و 400 یادمان در نقاط مختلف کشور دفن شده‌اند و باید برای آن دسته از شهدای گمنام که یادمان در خور شأن ندارند نیز جایگاه‌هایی مناسب بنا شوند که این امر در مناطق راهیان نور نمود بیشتری دارد.

کارگر با اشاره به سازمان‌های بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور تصریح کرد: سازمان سینمایی و هنرهای نمایشی، سازمان روحانیت و دفاع مقدس، سازمان زنان و دفاع مقدس، سازمان پیشکسوتان دفاع مقدس و خبرگزاری دفاع مقدس جزو نهادهای زیر مجموعه این بنیاد هستند که هرکدام از آنها دارای وظایف مشخص و تعریف‌شده‌ای هستند.

وی حمایت از کتاب‌ها و فیلم‌های حوزه دفاع مقدس را مورد توجه قرار داد و گفت: اسناد و مدارک جنگ تحمیلی طبقه‌بندی محرمانه ندارند و ما آماده در اختیار نهادن این اسناد به نویسندگان و فیلم‌سازان هستیم.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به حمایت از ساخت آثاری با موضوع شهدای مدافع حرم گفت: محصولات مربوط به شهدای مدافع حرم با هر ملیتی که هستند مورد پشتیبانی ما قرار می‌گیرند. همه مردم در حماسه دفاع مقدس نقش داشتند و این افتخار نصیب گروه خاصی نشده است.

وی با بیان اینکه ساخت یادمان‌ها و المان‌های دفاع مقدس در شهرها باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: بسیاری از شهرهای کشور در دفاع مقدس نقش داشتند، اما یادمان‌های قابل توجهی در آن‌ها ساخته نشده است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور ادامه داد: ساخت المان‌های جنگ تحمیلی در شهر دزفول در دستور کار قرار گرفته است.

این مسؤول با بیان اینکه شهدای گمنام باید در نقاط قابل دسترسی برای همه دفن شوند، اظهار کرد: مکان‌یابی برای دفن شهدای گمنام به عهده کمیته تفحص است و باید نقاط برگزیده شوند که برای همه مردم قابل دسترسی باشد بنا بر این حتی اگر قرار بر دفن این شهدا در دانشگاه‌هاست باید به این نکته توجه شود.

کارگر با اشاره به تأمین امنیت جاده‌های راهیان نور، تبیین کرد: چهار سال است که با کمک نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی امنیت جاده‌های راهیان نور مورد توجه ویژه قرار گرفته است و برای کنترل حوادث اقدامات خوبی انجام شده‌ است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با بیان اینکه دفاع مقدس باید در جهان شناخته شود، تصریح کرد: یکی از راه‌های مهم شناساندن حماسه جنگ تحمیلی به دنیا نهضت ترجمه است و ما دو سال است که این نهضت را با ترجمه برخی از کتاب‌ها و فیلم‌ها آغاز کرده‌ایم. وی افزود: اولویت نخست ما زبان‌های انگلیسی، عربی، اردو و در گام دوم زبان‌هایی همچون روسی هستند.

کارگر یادآور شد: در دو سال گذشته حدود 20 کتاب ترجمه شده و در نمایشگاه‌های بین‌المللی عرضه شده است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با تأکید بر لزوم انتشار آثار دفاع مقدس در فضای مجازی ابراز کرد: ما در پی ایجاد بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مجازی هستیم تا همه محصولات این حوزه در این فضا منتشر شوند به ویژه آثار ترجمه شده که حتما باید دارای نسخه الکترونیک باشند. وی با اشاره به آمار چاپ کتاب‌های حوزه دفاع مقدس ابراز کرد: در سال گذشته 700 عنوان کتاب جدید در زمینه دفاع مقدس منتشر شدند.

کارگر با بیان اینکه آمار کلی کتاب‌های حوزه دفاع مقدس بسیار اندک است اظهار کرد: تا کنون 15 هزار عنوان کتاب در حوزه جنگ تحمیلی چاپ شده‌اند که این آمار واقعا کم است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کشور ادامه داد: درباره جنگ‌های داخلی شمال و جنوب آمریکا که تاثیری جهانی هم نداشته تا کنون 100 هزار عنوان کتاب چاپ شده اما درباره حماسه هشت ساله دفاع مقدس که ده‌ها کشور را درگیر کرد فقط 15 هزار عنوان کتاب داریم و این امر تأسف‌برانگیز است.

کارگر با بیان اینکه هم کیفیت و هم کمیت کتاب‌های دفاع مقدس مورد توجه ماست تصریح کرد: پرفروش‌ترین فیلم‌ها و کتاب‌های کشور پس از انقلاب در حوزه دفاع مقدس بوده‌اند و این امر بیانگر توجه مسئولین و نیروهای ارزشی به کیفیت و کمیت محصولات است. وی ادامه داد: ما باید به بخش خصوصی و موسسات مردم‌نهاد بیشتر توجه کنیم تا شاهد تولید آثار فاخر در این عرصه شویم.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با تأکید بر لزوم جمع‌آوری تاریخ شفاهی دفاع مقدس بیان کرد: ما در زمینه جمع‌آوری تاریخ شفاهی دفاع مقدس واقعا غفلت کردیم و برای جبران این کوتاهی‌ها باید عجله کنیم چون بسیاری از پدران و مادران شهدا و حتی خود رزمندگان از دنیا رفته‌اند و یا به دلیل کهولت سن، مطالب زیادی از آن دوران در خاطرشان نمانده است.

وی با بیان اینکه دفاع مقدس را نباید در مسائل جناحی و سیاسی درگیر کنیم ابراز کرد: هم دولت پیشین و هم دولت کنونی همکاری خوبی با ما داشته‌اند چون هر کسی با هر نگرش سیاسی به دفاع مقدس افتخار می‌کند.


فارس