رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی:

توطئه‌های سیاسی اطلاعاتی انگلستان پس از انقلاب مستندنگاری می‌شود


719 بازدید

توطئه‌های سیاسی اطلاعاتی انگلستان پس از انقلاب مستندنگاری می‌شود

تاریخ سده اخیر نشان داده آمریکا و انگلیس بخشی از اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی خود در ایران را با پوشش چهره‌ها و یا تشکل‌های داخلی انجام داده‌اند.

رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی در حاشیه اهدای جایزه جلال در بخش مستندنگاری به کتاب «سازمان سیاسی بهائیت» که توسط این موسسه منتشر شده است، با بیان جمله فوق گفت: بهائیت تلاش دارد تا چهره‌ای دینی به خود بگیرد، اما مطالعه تاریخ آن نشان می‌دهد که چگونه به مثابه یک سازمان پیچیده، منافع انگلیس و سپس آمریکا را دنبال کرده است.

حجت الاسلام خزایی با تحسین نامگذاری روز ۲۵ دی به «روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی» خاطر نشان کرد: یکی از بهترین راه‌ها برای شناخت اهمیت انقلاب و جایگاه آن، روند نگاری دشمنی‌ها با آن است. به عنوان نمونه رفتار خصمانه و کینه‌توزانه آمریکا در برابر انقلاب اسلامی از روزهای قبل از پیروزی انقلاب آغاز شد، چنانچه رسانه‌ها خبر اعزام ناو هواپیمابر کانستلیشن به منطقه را همزمان با سفر ژنرال هایزر به تهران اعلام کردند تا با ارعاب، بخشی از جنگ سرد آمریکا علیه انقلابیون را پیش برند. اما ضعف ما در تبیین مسائل تاریخی منجر به آن شده که آمریکا انقلاب را مقصر روابط متشنج دو کشور تصویر سازی کند. حال آنکه ابزار تحریم آمریکا علیه انقلاب اسلامی هم از اردیبهشت ۱۳۵۸ و ماه‌ها قبل از تسخیر سفارت آمریکا علیه مردم ایران به کار گرفته شده بود.

وی افزود: رفتار خصمانه انگلیس علیه ایران مزورانه‌تر و پیچیده‌تر بوده است اما در این خصوص متاسفانه مطالعات کمی انجام شده و توجه به آن برای امروز ضروری است. به فضل الهی موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی بنا دارد در خصوص اقدامات خصمانه سیاسی اطلاعاتی انگلستان پس از انقلاب اسلامی کتابی منتشر کند تا نشان دهد دستگاه اطلاعاتی این کشور چگونه از طریق جاسوسی، نفوذ و ایجاد ناامنی تمام تلاش خود را برای آسیب زدن به ایران قوی به کار بسته است.

حجت الاسلام خزایی با اشاره به برگزاری سه همایش‌ ایران و استعمار انگلیس که در سالهای گذشته توسط این موسسه برگزار شد، اظهار داشت: مقالات متعددی درباره اقدامات استعماری انگلستان به دست ما رسید که مقالات برگزیده به صورت کتاب در چهار جلد منتشر شد و نسخه الکترونیکی آن نیز روی پایگاه اینترنتی موسسه هم اینک در دسترس پژوهشگران است.

وی علاقه عمومی به این حوزه را مشوق کارهای آتی خواند و افزود: کتاب «قحطی بزرگ» درباره چگونگی قحطی مصنوعی و تحمیلی انگلستان به ایران هنگام جنگ جهانی اول و پیامدهای آن بر اساس اسناد آمریکا منتشر شد و در همه نمایشگاه‌ها جزو آثار پرفروش قرار گرفته و چندین بار تجدید چاپ شده است. طبق اسناد آمریکا در این قحطی چیزی در حدود 8 تا 10 میلیون ایرانی قربانی شد و در قحطی تحمیلی پس از جنگ جهانی دوم از طریق اشغال ایران توسط انگلیس خبیث و دیگر نیروهای بیگانه نیز حدود 4 میلیون از جمعیت ایران بخاطر قحطی و امراض وابسته به قحطی از بین رفتند.

رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی یک نمونه از نقش‌آفرینی انگلستان علیه ایران در قرن چهارده را در کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ و برکشیدن رضاخان دانست و افزود: نقش انگلستان و چگونگی این برکشیدن در کتاب «رضانام تا رضاخان» بیان شده است. این یک روند طولانی بود و یکی از اقدامات رضاشاه در این دوره، واگذاری بخش‌های مختلفی از سرزمین ایران بر اساس مطالبه انگلستان بوده است. این موضوع منحصر به واگذاری بحرین نیست و مصادیق مختلف آن از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب کشور در سه جلد کتاب «تمامیت ارضی ایران» مورد کاوش قرار گرفته است و انتشار بخش‌های دیگری از این موضوع همچنان در دستور کار موسسه باقی است.

وی خاطر نشان کرد: موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی بنا دارد در پژوهشهای جدید خود به نقش انگلستان پس از انقلاب اسلامی ورود کرده و مصادیقی از مشارکت یا آمریت انگلستان در جنایات، ترورها، کودتاها و نیز حمایت کامل از صدام در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را مستندنگاری کند و ابعادی از اقدامات این کشور در جنگ نرم، تاسیس رسانه‌های مختلف ضدایران، جنگ اقتصادی و تحریم، خرابکاری در پروژه‌های صنعتی، تحریک و تطمیع برای اغتشاشگری و ترور‌ را تبیین کند.